img-row-041

Szervezetfejlesztés

Hiszek abban, hogy egy egészséges szervezetet működtetni úgy lehet, ha a szervezetben lévő emberek (HR szakértők, vezetők, munkatársak) képesek reflektálni saját maguk, és a szervezet működésére, valamint ezek elválaszthatatlan összhangjára. Olyan harmónia, kényes egyensúly ez, amelyet könnyen kibillenthetnek a hétköznapok kihívásai. Azt tapasztalom, hogy azokban a szervezetekben, ahol ez a reflexiós képesség megerősödik, és konkrét támogatást kap a szervezet, sokkal kevesebb a feszültség, kiegyensúlyozottabbak a munkatársak. Azért dolgozom, hogy kialakuljon egy hosszú távú elégedettség munkatársi és vezetői szinten egyaránt, ami a cég fejlődését, az üzleti eredmény növekedését fogja eredményezni.

 

A szervezetfejlesztés során a tranzakcióanalízis megközelítését használom. Ez olyan megközelítés (elméleti és gyakorlati) amely lehetővé teszi a szervezetek számára a hatékony, világos kommunikációt és a rendszerszintű tudatosságot. A TA egy hatékony módja a szervezetfejlesztésnek, a megoldásokra összpontosító problémamegoldásnak, valamint az emberek fejlesztésének a szervezet minden szintjén. A tranzakcióanalízis gondolkodási keretet ad a szervezetfejlesztésnek. Segítségével jobban érthetjük, hogy az, ami történik, mi miatt jön létre és a lehetséges beavatkozási pontok is könnyebben detektálhatóak. Így képet kaphatunk arról, hogy milyen szervezeti dinamikák segítik és milyen dinamikák gátolják a célok elérését.

A TA nem csak rendszerszemléletű megközelítést kínál a növekedéshez és a változáshoz, hanem lehetőséget is arra, hogy megértsük az emberi szükségletek és viselkedésmódok közötti összefüggéseket és azokat a mintázatokat, amelyek azt eredményezik, hogy a szervezet hatékony vagy hatástalan lesz a problémák megoldásában, a szakmai kihívások kezelésében, az ügyfelek kiszolgálásában és a céges növekedésben.

 

Összefoglalva tehát a diagnózis és a beavatkozás hatékony szemlélete, amely a korlátozó hiedelmek és a berögzült viselkedésminták detektálásával útmutatást tud nyújtani a szervezet vezetőinek, annak érdekében, hogy felfedezzék,  hogyan lehet olyan egészséges szervezeti kultúrát teremteni, amelyben az emberek hatékonyan, kreatívan és lelkesen tudnak dolgozni.

Main benefits:

  • Sed interdum dolor vel erat feugiat lacinia et at quam.
  • Duis faucibus facilisis mi, at vehicula erat.
  • Lorem in tellus sagittis auctor nec dolor amet.
  • Cras ut nunc in tellus sagittis auctor nec pulvinar nisi.
  • Lorem ipsum dolor amet – duis faucibus facilisis mi at vehicula.
Get free consultation