A Csoportanalitikus és Kiképző Társaság által képesített csoportvezetőként szemléletemben a csoportanalízis ugyanannyira meghatározó, mint a tranzakcióanalízis. Szeretettel invitállak a CSAKIT 2024-es konferenciájára, melynek első napján előadóként is részt veszek. Előadásom a következőről fog szólni:

Mit adnak a szervezeti hierarchiával kapcsolatos modellek a szervezetekkel/szervezetekben dolgozó szakembereknek?

Valamilyen módon mindannyian kapcsolatban állunk szervezetekkel (biztosan vagyunk tagok, de lehet, hogy fejlesztjük is azt) ezért hasznos, ha reflektálunk arra, hogy milyen az adott szervezet hierarchiája. Az, hogy hogyan ábrázoljuk egy szervezet hierarchiáját önmagában sokat mond arról, mennyire számítanak fontosnak a benne szereplők. Ezen a workshopon szeretném bemutatni, hogyan alakult a szervezeti struktúrák és hierarchiák ábrázolása kezdetektől napjainkig, saját gyakorlati szervezetfejlesztési példáimmal kiegészítve. A cél, hogy a résztvevők kiválaszthassák (vagy kialakíthassák a saját modelljüket) arra vonatkozóan, hogy hogyan van ez azokban a szervezetekben, amelyekkel ők kapcsolatban állnak így nagyobb megértést szerezve az abban zajló folyamatokról. A már meglévő modellek sorát egy saját fejlesztéssel egészítem ki, amely saját szervezetfejlesztői tevékenységem során alakult ki bennem. Szervezetekben dolgozva nagyon gyakori jelenség, hogy van egy deklarált üzenet a szervezetről és annak struktúrájáról és van egy másik valóság, ahogyan a dolgok valójában zajlanak. Saját elméleti hozzájárulásommal közelebb kerülhetünk ahhoz, hogy ezt a jelenséget jobban értsük. Ezen a programon közös reflexióra invitálom a résztvevőket, ahol egy elméleti összefoglaló után közösen tekinthetünk rá a különböző szervezetekkel kapcsolatos tapasztalatainkra abban a reményben, hogy hasznos felismeréseket szerezhetünk az azokban zajló dinamikákról.

A kétnapos konferencia keretében sok más téma is feldolgozásra kerül ami a csoporttal, szervezettel, társadalommal függ össze.

Részletek és regisztráció: 

https://csoportanalizis.wordpress.com/rendezvenyek/